top of page
Erika Lapaitė Bružienė

MORKŲ KEKSAS

Tai pats skaniausias morkų keksas!

 

kekso tešla

ingredientai:


 90 gr Miltų be glitimo

 90 gr Nerafinuoto cukraus

 70 gr morkų

 42 gr vandens

 55 gr aliejaus

2.9 gr kepimo miltelių

0.5 gr sodos

0.4 gr druskos

0.5 gr cinamono

0.4 gr xanthan gum



gaminimo eiga:


1. Morkas sutarkuoti smulkia burokine tarka.

2. Sumaišyti cinamoną, druską, kepimo miltelius ir sodą.

3. Į kombaino dubenį suberti sausus ingredientus išmaišyti. 

4. Suberti nerafinuotą cukrų.

5. Supilti vandenį, aliejų ir morkas viską gerai išmaišyti. Maišymo trukmė 5 minutės.

6. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį.

7. Formos vidų ištepti augalinių sviestu.

8. įkloti kepimo popierių. 

9. Tešlą paskirstyti formoje. 

10. Švelniai rankomis padaužyti formą, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. 

11. Konditerinio maišelio  pagalba išspaudžiame minkštą sviestą ant kekso viršaus per vidurį. Tam kad keksas gražiai „sprogtų“.

12. Kepti 180oC, temperatūroje 35 min. Iškepusį keksą pridengti silikoninių kilimėliu. Leisti pastovėti 10 min. 

13. Keksą, kartu su formą suvynioti į maistinę plėvelę ir užšaldyti. 

14. Užšaldytą keksą apipjaustyti, kad jis būtų lygus ir tvarkingas.


sūrio kremas

ingredientai:


 170 gr violife kreminio sūrio

 50 gr nerafinuoto cukraus pudros 

 35 gr augalinio kambario temperatūros sviesto

 0,3 gr xanthan gum



gaminimo eiga:


1. Kambario temperatūros sviestą išplakti kartu su pudrą ir xanthan gum iki purios masės. 

2. Įmaišome kambario temperatūros kreminį sūrį.

3. Svarbu neperplakti šio kremo. Todėl kreminį sūrį rankų pagalba įmaišome šluotele.

4. Gautą kremą sudedame į konditerinį maišelį.

5. Naudojame antgalį (Antgalio Nr. BS114).



gourmet glazūra

ingredientai:


350 gr pieniško veganiško šokolado Callebaut NXT42

80 gr Beskonio bekvapio aliejaus


gaminimo eiga:


1. Šokoladą ištirpinti, supilti aliejų ir viską gerai išmaišyti. Darbinė temperatūra

28-30C.



Šaldytą keksą glazūruojame Gourmet glazūra ir  puošiame sūrio kremu!


Leidžiame  keksui atšilti šaldytuve mažiausiai 2 val.




110 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Flanas