Tai pats skaniausias morkų keksas!
kekso tešla
ingredientai:
90 gr Miltų be glitimo
90 gr Nerafinuoto cukraus
70 gr morkų
42 gr vandens
55 gr aliejaus
2.9 gr kepimo miltelių
0.5 gr sodos
0.4 gr druskos
0.5 gr cinamono
0.4 gr xanthan gum
gaminimo eiga:
1. Morkas sutarkuoti smulkia burokine tarka.
2. Sumaišyti cinamoną, druską, kepimo miltelius ir sodą.
3. Į kombaino dubenį suberti sausus ingredientus išmaišyti.
4. Suberti nerafinuotą cukrų.
5. Supilti vandenį, aliejų ir morkas viską gerai išmaišyti. Maišymo trukmė 5 minutės.
6. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį.
7. Formos vidų ištepti augalinių sviestu.
8. įkloti kepimo popierių.
9. Tešlą paskirstyti formoje.
10. Švelniai rankomis padaužyti formą, kad tešla tolygiai pasiskirstytų.
11. Konditerinio maišelio pagalba išspaudžiame minkštą sviestą ant kekso viršaus per vidurį. Tam kad keksas gražiai „sprogtų“.
12. Kepti 180oC, temperatūroje 35 min. Iškepusį keksą pridengti silikoninių kilimėliu. Leisti pastovėti 10 min.
13. Keksą, kartu su formą suvynioti į maistinę plėvelę ir užšaldyti.
14. Užšaldytą keksą apipjaustyti, kad jis būtų lygus ir tvarkingas.
sūrio kremas
ingredientai:
170 gr violife kreminio sūrio
50 gr nerafinuoto cukraus pudros
35 gr augalinio kambario temperatūros sviesto
0,3 gr xanthan gum
gaminimo eiga:
1. Kambario temperatūros sviestą išplakti kartu su pudrą ir xanthan gum iki purios masės.
2. Įmaišome kambario temperatūros kreminį sūrį.
3. Svarbu neperplakti šio kremo. Todėl kreminį sūrį rankų pagalba įmaišome šluotele.
4. Gautą kremą sudedame į konditerinį maišelį.
5. Naudojame antgalį (Antgalio Nr. BS114).
gourmet glazūra
ingredientai:
350 gr pieniško veganiško šokolado Callebaut NXT42
80 gr Beskonio bekvapio aliejaus
gaminimo eiga:
1. Šokoladą ištirpinti, supilti aliejų ir viską gerai išmaišyti. Darbinė temperatūra
28-30C.
Šaldytą keksą glazūruojame Gourmet glazūra ir puošiame sūrio kremu!
Leidžiame keksui atšilti šaldytuve mažiausiai 2 val.