top of page

KAS LEMIA AUGALINĖS KILMĖS DESERTŲ POPULIARUMĄ?

  • Edita Ramonienė
  • 2024-09-22
  • 1 min. skaitymo


Šiame straipsnyje trumpai apžvelgsime kodėl augalinės kilmės desertų mėgėjai, vis labiau renkasi šokolado produktus, kurie yra draugiški gamtai. 

Pagal Barry Callebaut atlikto tyrimo duomenis net 51% Rytų Europos vartotojų mano, kad kiekvienas šokolado gamintojas savo asortimente galėtų pasiūlyti augalinės kilmės, vegan ar dairy-free šokolado versiją.

Net 32% apklaustųjų teigia, kad jie rinktųsi dairy-free šokoladą vietoj įprasto šokolado.


Pagrindiniai faktoriai lemiantys augalinės kilmės, vegan ir dairy-free šokoladų pasirinkimą yra:





Didėjanti sveikesnių produktų, neįtakojančių skonį, paklausa ir toliau augs. Vartotojai neretai yra priešiškai nusiteikę augalinių desertų atžvilgiu, todėl yra itin svarbu išlaikyti originalų skonį. 

Marike van Beurden

Chef Chocolatier & Co-founder



Baker street parduotuvėje galite rasti Callebaut NXT DFM / DFD veganiškų šokoladų, kurie savo sudėtyje neturi pieno produktų ir yra augalinės kilmės.

Callebaut Malchoc - M pieniškas šokoladas be pridėtinio cukraus, tiems, kurie riboja angliavandenių kiekį savo mityboje. 


Comments


bottom of page