top of page

Metų konditeris 2026

Jau septintoji grupė startuos kitų metų rugsėjį! Programa kupina gardžių akimirkų, naujų tiek teorinių tiek praktinių žinių! 

Programa sukurta tiek konditerijos naujokams, tiek jau ir pažengusiems. Visame pasaulyje pasiekiami mokymai - prisijunkite!

SEPTYNERIŲ METŲ PATIRTIS

Remdamiesi praėjusių metų patirtimi, kasmet mokymų programą atnaujiname papildant modulius naujais desertais ir technikomis. Šiuo metu programa apima net 11 modulių - pradedant šiuolaikiniais prancūziškais desertais, papildant ledais ir saldainiais ir užbaigiant augaliniais desertais.

PROGRAMA SUKURTA VISIEMS

“Metų konditeris” – tai universali programa. Ji skirta tiek visai pradedantiesiems, mėgėjams, tiek tiems, kas domisi maistu, siekia įgyti stiprią teorinę ir praktinę žinių bazę, pasipildyti savo receptų knygas arba svajoja apie savo saldžią kavinę.

MOKYKITĖS VISAME PASAULYJE

Mokymai vyksta online erdvėje, todėl galite prie jų prisijungti iš bet kurio pasaulio kampelio!

Apie mokymus

VALERIJA LIVANOVA

Kuratorė. Baker street desertų studijos įkūrėja Klaipėdoje

VAIDA BEGINSKIENĖ

Kuratorė. Baker street desertų studijos įkūrėja Kaune

ERIKA LAPAITĖ-BRUŽIENĖ

Lektorė. Augalinių desertų modulio koordinatorė, BRULA desertai įkūrėja

Lektorės

Viso kurso metu jus lydės viena iš mokymų kuratorių, kurios ne tik atskleis tips & tricks, tačiau taip pat patars žaliavų ir ingredientų pasirinkimų klausimais

Prancūziški desertai

Modulis suskirstytas į aštuonias temas pagal skirtingus desertų gaminimo principus, teorinį pagrindimą ir taikomas technikas.

Macarons

Mokiniams pateikti macarons receptai bei įvairių rūšių macarons įdarų receptūros, įskaitant viengubą bei dvigubą macarons įdarus. Gaminami skirtingų morengos rūšių pagrindu.

Naujoji klasika

Modulis skirtas klasikinių desertų šiuolaikinei interpretacijai. Prisimenant klasikinius desertus, jų istoriją ir ypatumus, paruošti juos šiuolaikinio konditerinio pasaulio tendencijomis.

Trapi tešla

Modulio eigoje kepsime skirtingų rūšių tartas ir tartaletes, įskaitant tartas kepamas su įdarais, tartas įdaromas paruoštais įdarais ir kt.

Plikyta tešla

Modulis skirtas visapusiškai plikytos tešlos ir jos gaminių analizei. Mokiniai išmoks paruošti tinkamos tekstūros ir konsistencijos plikytą tešlą, išmoks iškepti įvairių rūšių kepinius, atlikti kepinių analizę ir išvengti galimai kylančių klaidų.

Saldainiai

Visas mėnuo skirtas giliam pasinėrimui į saldainių pasaulį. Tai intensyvus modulis, kuriame mokiniai išmoksta gaminti tiek korpusinius, tiek pjaustomus saldainius.

Mieliniai kepiniai

Kepiniai – atskira tema, kuri visuomet reikalauja atskiros išsamios analizės. Joje svarbus kiekvienas elementas – naujai atrandame įvairių ingredientų ypatumus, išmokstame skaičiuoti naujas formules, sužinome įvairių kepinių istoriją, tešlos paruošimo subtilybes.

Kekso formulė

Modulio tikslas – iš naujo atrasti keksų pasaulį. Išmokti kepti skanius, drėgnus, pripildytus skonio ir tekstūrų keksus.

Cheesecakes

Kas nemėgsta sūrio pyragų? Manome, kad tokių žmonių tikrai nėra, o ir pasirinkimas cheesecake modulyje yra tikrai platūs – nuo klasikinio NY cheesecake iki labai įdomių tekstūrinių ir neįprastų sūrio pyragų.

Ledai

Pats tinkamiausias laikas pasiruošti vasarai bei išmokti gaminti įvairių rūšių ledus!

Augaliniai desertai

Modulis skirtas atverti duris į platų ir gal dar nepažintą veganiškų/augalinių desertų be glitimo pasaulį. Šiame modulyje išmoksite pasigaminti desertus, kuriuose nėra gyvulinės kilmės produktų, glitimo ir baltojo cukraus.

Registracija atidaryta!

Moduliai

10 mėnesių mokymų programa sudaryta iš 11 modulių. Kiekviename iš jų pateikta išsami teorinė medžiaga, technines žinias stiprinantys receptai bei lektorių asmeninės patirtys.

Papildomos naudos

Šiemet būsimiems mokiniams paruošėme dar daugiau staigmenų ir papildomų naudų!

  • Sertifikatai išduodami visiems mokiniams, baigusiems programą

  • Nuolaidos žaliavoms ir įrankiams Baker street parduotuvėje

  • Papildomos nuolaidos kitiems Baker street mokymams ir leidiniams

  • „Desertologijos“ vadovėlis su visa teorine medžiaga, bei asmeninis darbo sąsiuvinis (gyvenantiems ne Lietuvoje, siuntimas derinamas asmeniškai)

  • Trys teorinės Baker street elektroninės knygos

  • Papildomas nemokamas mokslo ir bendro darbo mėnuo – LIEPA – skirtas Jūsų geriausiam pasiruošimui baigiamajam darbui

  • Naujienlaiškio prenumerata

  • Dovanos geriausiems tarpinių atsiskaitymų autoriams

  • Konkursai ir kitos staigmenos mokymų eigoje

”Mokytis Baker Online mokykloje yra geriausias sprendimas, kurį galėjau priimti ypač šiuo laikotarpiu. Labai aiškiai išdėstytos video pamokos, įdomūs ir skanūs receptai! Nuolatinė mokytojos pagalba leidžia tobulėti. Mokydamasi čia supratau, kad galiu padaryti tai, ko nesitikėjau mokanti”

- Giedrė -

”Į online mokyklą atėjau, galima sakyti, visai be konditerinės patirties. Dar tik buvau pajutusi susidomėjimą šiuo mokslu ir ištroškusi visų prieinamų žinių. Dar nepraėjo nei pusė numatyto kurso, o aš jau įgijau tiek daug žinių, kad net dalis draugių su manimi konsultuojasi konditerijos klausimais. Apie kurso įkūrėją ir mokytoją Valeriją apskritai galima kalbėti ir kalbėti pačiais gražiausiais žodžiais. Tokios atsidavusios, tokios kantrios ir taip viską aiškiai paaiškinančios bei parodančios mokytojos gal net nebuvau iki tol sutikusi. Ji mano dar buvusį minimalų susidomėjimą konditerija pavertė į naują gyvenimo aistrą ir nuolatinį siekį išmokti vis daugiau.

- Indrė -

”Didžiausia gyvenimo dovana susieti savo laisvalaikį su Baker street mokykla, labai džiaugiuosi, kad patekau į šią mokyklą, o šiandien, šiuo laikmečiu ir užimtiems žmonėms-Jūsų online mokykla, kažkoks stebuklas, žmogus gali mėgautis, mokytis, tobulėti konditerijos mene... informacija , video medžiaga pateikta labai kokybiškai, man kaip mėgėjai ir užimtam žmogui dalyvauti šiuose konditerijos stebukluose vienas malonumas..., į visus klausimus atsakymai gaunami ir stebiuosi iš kur pas Jus tiek kantrybės?”

- Ramina -

Mūsų mokinių atsiliepimai

Registracija

Mokymų kaina: 120 EUR / mėn (viso 10 mėn.). Mokėjimai atliekami kas mėnesį. 

bottom of page