Kartais norisi išsikepti ką nors saldaus, skanaus ir palepinti draugus ir šeimą. Puikus pasirinkimas - Vanilinis keksas su varške ir braškėmis.
INGREDIENTAI (STAČIAKAMPEI FORMAI 30X12 CM):
120 gr sviesto 82%
20 gr varškės „Dobilas“ kambario T
135 gr kiaušinių kambario T
110 gr cukraus
160 gr kvietinių miltų
1 gr druskos ½ vanilės ankšties (arba ½ a.š. vanilės pastos)
4 gr kepimo miltelių
250-300 g stambių šviežių braškių, supjaustytų į keturias dalis
GAMINIMO EIGA:
Sviestą ištirpinti.
Kiaušinius, cukrų ir druską išplakti iki standžios masės (kombainas, antgalis plakimui „šluotelė‘) apie 7-10 min.
Sulėtinti kombaino greitį ir įmaišyti varškę.
Supilti šiltą (40-45C) ištirpintą sviestą.
Lėtai įmaišyti persijotus su kepimo milteliais kvietinius miltus.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (sutepkite pačią formą plonai sviestu - tuomet jūsų popierius gerai laikysis formoje).
Ant formos dugno sudėti 2/3 braškių.
Supilti 1/2 tešlos.
Sudėti likusias braškes ir supilti likusią tešlą.
Kepimo T: 145C / Kepimo laikas: 40-50 min. / Kepimo režimas: konvekcija
Comments