top of page
Edita Ramonienė

RIEŠUTAI KONDITERIJOJE

Kokie riešutai ir jų produktai dominuoja konditerijoje


 

Tiek žemės riešutai, tiek migdolai yra vieni populiariausių priedų kartu su mėgstamu šokoladiniu desertu. Vis gi žemės riešutai ir riešutų sviestas yra pirmaujantis vartotojų pasirinkimas, migdolų riešutai pirmauja tarp aukščiausios rūšies šokoladų mėgėjų. Be to, per pastaruosius kelerius metus veganiškų gėrimų bei desertų, gaminamų riešutų pagrindų, vartojimas išsaugo apie tris kartus.


Net 61% vartotojų mano, kad riešutai vienas geriausių pasirinkimų siekiant suvartoti reikiamą kiekį proteinų.

Vis labiau dominuojant sveikesnių desertų tendencijoms, riešutų vartojimas desertuose manoma, kad ir toliau augs. Neretai šefai tradicinį pieną keičia anakardžių ar migdolų peinu/gėrimu. Taip, tai gali pareikalauti papildomo laiko ir eksperimentų, siekiant išgauti norimą rezultatą, bet tokio tipo desertai gali susilaukti dėmėsio tarp savo sveikata ir planeta besirūpinančių smaližių. 

Riešutai tai puikus būdas ne tik suteikti desertams tekstūros bet ir papildomų skonių. 47% vartotojų mano, kad tokie desertai verti “premium” klasės vardo, o net 54% renkasi desertus bei šokoladą, kurių sudėtyje yra riešutų (Barry Callebaut atliktų tyrimų duomenimis). Kara-melizuoti riešutai ar riešutų praline bonbon saldainyje, skrudinti ar kapoti riešutai šokolado plytelėje, tai tik keletas pavyzdžių kaip galima suteikti papildomą skonį ir tekstūra šokolado gaminiuose.

Kokie skoniai sugrąžina Jus į laimingus vaikystės prisiminimus? Daugeliui, šokolado ir žemės riešutų derinys primena ankstesnių laikų mėgstamiausius saldumynus. Naudodami aukščiausios kokybės riešutų sviestą ir vos kelias sudedamąsias dalis, galime patenkinti savo ir mūsų artimųjų norą minimaliai apdorotų, natūralių skanėstų, tuo pačiu užtikrinant tikrą malonumą.


Nebijokite eksperimentuoti! Makadamijos, braziliški riešutai, migdolai ir pistacijos turi ištikimų gerbėjų visame pasaulyje ir šie riešutukai gali būti vienas įdomesnių būdų paįvairinti savo desertus. Kaip ir riešutai, sėklos tampa vis populiaresnės, ypač tiems, kurie deja, turi vengti medžių ar žemės riešutų. Sezamas, aguonos ar saulėgrąžos yra lengvai randamos alternatyvos, kurios yra ir skanios, ir sveikos.

Šį kartą Baker street komanda išbandė lazdynų ir migdolų riešutų praline, kaip atskirą sluoksnį prancūziškame deserte. Čia susipynė vanilės cremeux ir mascarpone muso skonių natos, o papildomos tekstūros suteikė lazdynų riešutų mouelleux. O mūsų išbandytą receptą galite rasti 8 psl.

8 peržiūros0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską

Comments