Vasariškai gaivūs gelato ledai

Norime pristatyti šios vasaros hitą! Kefyrinė braškė - tai gelato ledai pagaminti kefyro pagrindu ir pagardinti gaivių uogų tyre!
Net ir didžiausiems skeptikams siūlome išbandyti šį receptą, esame tikri, kad šių ledų gaivus skonis su lengva kefyro rūgštele bei braškių natomis, nustebins Jus.
Ingredientai:
192 gr pieno 3,5%
42 gr grietinėlės 36%
33 gr nugriebto pieno miltelių
74 g cukrozės
151 gr dekstrozės
3,8 gr stabilizatoriaus Neutro SP
500 gr kefyro 3,2%
100 gr braškių tyrės
Bendras svoris: 1095,8 g
Gaminimo eiga:
1. Į puodą supilti pieną ir grietinėlę.
2. Suberti dekstrozę ir pieno miltelius.
3. Pertrinti blenderio pagalba.
4, Pakaitinti masę iki 40oC. Išjungti kaitinimą.
5. Cukrų sumaišyti su stabilizatoriumi.
6. Palaipsniui suberti cukrų su stabilizatoriumi, nuolat maišant šluotele virti visą masę iki 85C.
7. Perpilti į švarų indą, uždengti maistine plėvele„į kontaktą“.
8. Iš karto perkelti indą į šaldytuvą ir palikti 12 val. brandintis.
9. Praėjus nurodytam brandinimo laikui, supilti kefyrą bei braškių tyrę, pertrinti blenderio pagalba ir supilti į ledų gaminimo aparatą.
10. Paruoštą ledų masę sudėti į užšaldytą indą, uždengti dangčiu/maistine plėvele ir palikti šaldiklyje 6-12 val prieš degustaciją.
Comments