top of page

Braškių sorbetas

Writer: Valerija LivanovaValerija Livanova

Šefės Valerijos Livanovas receptas

 

Įsibegėjus braškių sezonui, vienas gaiviausių vasaros desertų, džiuginantis subalansuotu saldumu, gaivumu ir švelnia, aksomine tekstūra - braškių sorbetas. 

Tai puikus būdas atsigaivinti užklupus karštoms dienoms arba tiesiog pasilepinti...

Šefė Valerija Livanova siūlo išbandyti vienus vasariškiausių ledų ir nustebinti jais savo artimuosius!


 

Ingredientai:

358 gr braškių tyrė

26 gr vanduo 

35 gr cukrozė

70 gr dekstrozė

11.5 gr stabilizatorius (Morbifrutta)


Bendras svoris: 500,5 g

 


Gaminimo eiga:

1. Į puodą supilti tyrę ir vandenį.

2. Suberti dekstrozę.

3. Pakaitinti masę iki 40C. Išjungti kaitinimą.

4. Stabilizatorių sumaišyti su cukrumi ir palaipsniui, nuolat maišant šluotele, suberti į pagrindinę masę.

5. Virti visą masę iki 85C.

6.Perpilti į švarų indą, uždengti maistine plėvele

„į kontaktą“.

7. Iš karto perkelti indą į šaldytuvą ir palikti 12 val brandintis.

8. Praėjus nurodytam brandinimo laikui, paruošti ledų gaminimo aparatą, išimti masę iš šaldytuvo, dar kartą pertrinti blenderio pagalba ir supilti į ledų gaminimo aparatą.

9. Paruoštą sorbet masę sudėti į užšaldytą indą, uždengti dangčiu/maistine plėvele ir palikti šaldiklyje 6-12 val prieš degustaciją.

Comments


bottom of page