Šefės Valerijos Livanovas receptas

Įsibegėjus braškių sezonui, vienas gaiviausių vasaros desertų, džiuginantis subalansuotu saldumu, gaivumu ir švelnia, aksomine tekstūra - braškių sorbetas.
Tai puikus būdas atsigaivinti užklupus karštoms dienoms arba tiesiog pasilepinti...
Šefė Valerija Livanova siūlo išbandyti vienus vasariškiausių ledų ir nustebinti jais savo artimuosius!
Ingredientai:
358 gr braškių tyrė
26 gr vanduo
35 gr cukrozė
70 gr dekstrozė
11.5 gr stabilizatorius (Morbifrutta)
Bendras svoris: 500,5 g
Gaminimo eiga:
1. Į puodą supilti tyrę ir vandenį.
2. Suberti dekstrozę.
3. Pakaitinti masę iki 40C. Išjungti kaitinimą.
4. Stabilizatorių sumaišyti su cukrumi ir palaipsniui, nuolat maišant šluotele, suberti į pagrindinę masę.
5. Virti visą masę iki 85C.
6.Perpilti į švarų indą, uždengti maistine plėvele
„į kontaktą“.
7. Iš karto perkelti indą į šaldytuvą ir palikti 12 val brandintis.
8. Praėjus nurodytam brandinimo laikui, paruošti ledų gaminimo aparatą, išimti masę iš šaldytuvo, dar kartą pertrinti blenderio pagalba ir supilti į ledų gaminimo aparatą.
9. Paruoštą sorbet masę sudėti į užšaldytą indą, uždengti dangčiu/maistine plėvele ir palikti šaldiklyje 6-12 val prieš degustaciją.
Comments