Konditerijos pažinimo programa
2025 m. vasario 5 d.
Kaunas
2025 02 05 – 04 09
Pamokų laikas: 17:00 - 21:00 val.
Vieta: Baker street studija Kaune
Dalyvių amžius nuo 15 m.
Konditerijos pažinimo pradžiamokslis - tai universali programa, tiek visai pradedantiesiems
mėgėjams, tiek tiems, kas domisi desertais, siekia įgyti stiprią teorinę ir praktinę žinių
bazę, dirbantiems su desertais ir norintiems pasipildyti savo receptų knygas.
Programą sudaro 10 modulių. Galite rinktis dalyvauti visose pamokose, arba pasirinkti tik
jus dominančias temas.
Mokymus veda šefė-konditerė Vaida Beginskienė
2025 02 05 Biskvitai - brownie, Džokonda, šokoladinis-migdolinis, Dakuaz (be glitimo) ir vanilinis.
Pamokos kaina: 95 EUR
Biskvitas yra didžiosios dalies konditerinių gaminių pagrindas, tad mokėti taisyklingai pagaminti biskvitą ir pritaikyti jį konkrečiam desertui - bazinės žinios, kurias turi turėti kiekvienas kepėjas, konditeris ar žmogus, dievinantis saldumynus.
Šių mokymų metu Jūs:
išmoksite skirtingas biskvitų rūšis ir jų gaminimo ypatumus, technologiją, panaudojimo desertuose būdus;
gausite visų biskvitų receptus;
2025 02 12 Kremai ir įdarai - plikytas kremas, confi, compote, šokoladinis musas, vaisinis musas.
Pamokos kaina: 95 EUR
Kremas ypatingai svarbi deserto sudėtinė dalis! Dažnai nuo teisingai pagaminto ir parinkto kremo ar įdaro priklauso jūsų deserto skonis, poskonis ir bendras pojūtis.
Mokymų metu išmoksite:
gaminti įvairių rūšių musus (putėsius);
dirbti su įvairiomis formomis desertams, perskaičiuoti jų kiekius;
susipažinsime su įvairiomis stingdančiomis medžiagomis, įvairių rūšių saldintojais;
susipažinsime su skirtingais įdarais, kaip juos gaminti ir žinoti skirtumus bei
derinimo desertuose ypatumus;
susipažinsime su desertų surinkimo ypatumais: musų (putėsių) tekstūros, įvairūs
surinkimo būdai deserto viduje, skirtingų formų naudojimas ir kt.;
ruošti tinkamos tekstūros namelaka kremus
gaminsime šokoladinį tortą
gaminsime vaisinius pyragaičius
2025 02 19 Glazūravimas ir dekoras - veidrodinė glazūra, Gourmet glazūra, veliūras. Dekoro pagrindai - šokoladas, temperavimas, juosta, plunksnos ir kt.
Pamokos kaina: 95 EUR
Pamoka skirta tik desertų glazūravimui, desertų padengimui įvairiomis technikomis ir
dekoravimui. Kalbėsime apie skirtingų glazūrų rūšis ir pagaminsime kiekvieną iš jų.
Išanalizuosime šių glazūrų sudėtines dalis, jų reikšmę receptūroje. Kalbėsime apie glazūrų
laikymą, dažymą, pagaminsime ir aptarsime Gourmet (šokolado pagrindu) glazūrą.
Mokymų metu išmoksite:
Padengsime veidrodine glazūra tortą;
Dengsime veliūru pyragaičius;
Dengsime desertus gourmet glazūra;
Desertus puošime šokoladinėmis dekoracijomis.
2025 02 26 Plikyta tešla - šu pyragaitis EGZOTIKA, ekleras KAVOS, Paris brest BAYLEYS VANILĖ.
Pamokos kaina: 95 EUR
Taip, taip, subtilybių pilna plikyta tešla... Eklerai, plikyti pyragaičiai Šu su traškiu craquelin sluoksniu, plikyti žiedai – visa tai kartu su receptais šioje pamokoje.
Mokymų metu išmoksite:
paruošti tinkamos konsistencijos plikytą tešlą;
kaip plikyta tešla gali būti laikoma, šaldoma kaip pusgaminis;
parinkti tinkamą temperatūrą ir kepimo režimą plikytos tešlos gaminių kepimui;
įvairių ingredientų įtaką plikytai tešlai ir kaip juos tinkamai parinkti;
2025 03 05 Trapi tešla - Tartaletė KARAMELĖ RIEŠUTAI, tartaletė RUDUO, klasikiniai trapūs
sausainiai, Vamzdeliai CANONCINI.
Pamokos kaina: 95 EUR
Tokia, iš pirmo žvilgsnio, paprasta, bet ne prasta! Kaip ją taisyklingai pagaminti? Kokią
techniką panaudoti? Kaip ją taisyklingai pritaikyti desertams?
Mokymų metu išmoksite:
dirbti su skirtingomis trapiomis tešlomis;
formuoti tartaletes;
kepti tartaletes be įdaro ir su įdaru
2025 03 12 Desertai indeliuose - Panancotta, , Egzotika ,Citrininis Rojus ir verinne Keturi metų laikai.
Pamokos kaina: 95 EUR
Nuostabus desertas šventiniam stalui.
Mokymų metu sužinosite:
kaip priderinti spalvas ir skonius;
kaip taisyklingai surinkti desertą ir kaip jį pateikti.
2025 03 19 Mielinė tešla - cinamoninės bandelės, Brioche pynė, mielinė Focaccia, Velykų boba.
Pamokos kaina: 95 EUR
Kepiniai – atskira tema, kuri visuomet reikalauja atskiros išsamios analizės. Joje ypatingas kiekvienas elementas – naujai atrandame įvairių ingredientų ypatumus, tešlos paruošimo ypatumus.
Mokymų metu:
išmoksite ruošti įvairias mielines tešlas;
išmoksite nustatyti tinkamai paruoštos tešlos tekstūrą, kildinimosi stadiją, tinkamai juos iškepti;
susipažinsite su įvairių rūšių miltų ir mielių ypatumais;
2025 03 26 Keksai - apelsinų morkų, pistacinis, citrusinis, klasikinės madlenos.
Pamokos kaina: 95 EUR
Iš naujo atraskite keksų pasaulį. Išmokite kepti skanius, drėgnus, pripildytus skonio ir tekstūrų
keksus.
Mokymų metu išmoksite:
paruošti tinkamos tekstūros keksų tešlas;
kepti keksus įvairiose formose (klasikinės, kekso formos su tūba, silikoninės);
įdaryti keksus;
paruošti Gourmet glazūrą ir ja padengti keksus;
tinkamai paruošti įvairias formas keksų kepimui;
darbo su formomis, kuriose yra tūba, ypatumus;
kaip tinkamai sirupuoti, šaldyti ir įdaryti keksus
2025 04 02 Sūrio pyragai - NY klasikinis, Baskų degintas cheesacake, nekeptas juodųjų serbentų, Mazaltov cheesacake.
Pamokos kaina: 95 EUR
Kas nemėgsta sūrio pyragų? Manome, kad tokių žmonių tikrai nėra daug. Mokymuose - nuo klasikinio NY cheesecake iki labai įdomių tekstūrinių ir neįprastų sūrio pyragų.
Mokymų metu išmoksite:
paruošti tinkamos tekstūros cheesecake masę;
kepti cheesecake garų vonelėje ir be jos;
paruošti nekepamus cheesecake.
2025 04 09 Senoji nemirštanti klasika - Pavlova, aviečių zefyrai šokolade, trapūs žiedai, pyragas NAUJIENĖLĖ.
Pamokos kaina: 95 EUR
Šioje pamokoje dar iki šiol nepraradę ypatingo populiarumo senosios klasikos desertai.
Mokymų metu išmoksite:
kaip teisingai pagaminti morengą ir kaip džiovinti morenginius gaminius;
kaip dirbti su agar agar, kaip teisingai pagaminti zefyrus;
trapios tešlos gaminimo ypatumus;
sviestinio kremo Šarlot gaminimo ypatumus.
Viso mokymų paketo (10 pamokų) suma 950 EUR.