top of page

Konditerijos pažinimo programa

2024 m. balandžio 11 d.

Kaunas

2024 02 08 - 04 25
Pamokų laikas: 17:00 - 21:00 val.

Vieta: Baker street studija Kaune


Dalyvių amžius nuo 15 m.


 

Nauja mokymų programa - tai patobulintas senasis pradžiamokslis, papildytas dvigubai daugiau pamokų!


Konditerijos pažinimo programa - universali. Ji skirta tiek visai pradedantiesiems, mėgėjams, tiek tiems, kas domisi desertais, siekia įgyti stiprią teorinę ir praktinę žinių bazę, dirbantiems su desertais ir norintiems pasipildyti savo receptų knygas.


Programą sudaro 10 modulių. Galite rinktis dalyvauti visose pamokose, arba pasirinkti tik jus dominančias pamokas.


Mokymus veda šefė-konditerė Vaida Beginskienė


 

2024 02 08 Biskvitai - brownie, Džokonda, paprastas, šokoladinis, Dakuaz ir vanilinis. Pamokos kaina: 95 EUR

Biskvitas yra didžiosios dalies konditerinių gaminių pagrindas, tad mokėti taisyklingai pagaminti biskvitą ir pritaikyti jį konkrečiam desertui - bazinės žinios, kurias turi turėti kiekvienas kepėjas, konditeris ar žmogus, dievinantis saldumynus.


Šių mokymų metu Jūs:

  • išmoksite skirtingas biskvitų rūšis ir jų gaminimo ypatumus, technologiją, panaudojimo desertuose būdus;

  • gausite visų biskvitų receptus;

  • patys turėsite galimybę dalyvauti gaminimo procese.



2024 02 14 Kremai ir įdarai - Šokoladinis tortas, vaisiniai pyragaičiai. Pamokos kaina: 95 EUR

Kremas ypatingai svarbi deserto sudėtinė dalis! Dažnai nuo teisingai pagaminto ir parinkto kremo ar įdaro priklauso jūsų deserto skonis, poskonis ir bendras pojūtis.


Mokymų metu išmoksite:

  • gaminti įvairių rūšių musus (putėsius);

  • dirbti su įvairiomis formomis desertams, perskaičiuoti jų kiekius;

  • susipažinsime su įvairiomis stingdančiomis medžiagomis, įvairių rūšių saldintojais;

  • susipažinsime su skirtingais įdarais, kaip juos gaminti ir žinoti skirtumus bei derinimo desertuose ypatumus;

  • susipažinsime su desertų surinkimo ypatumais: musų (putėsių) tekstūros, įvairūs surinkimo būdai deserto viduje, skirtingų formų naudojimas ir kt.;

  • ruošti tinkamos tekstūros namelaka kremus



2024 02 29 Glazūravimas ir dekoras - veidrodinė glazūra, Gourmet glazūra, veliūras. Dekoro pagrindai - šokoladas, temperavimas, juosta, plunksnos ir kt. Pamokos kaina: 95 EUR

Pamoka skirta tik desertų glazūravimui, desertų padengimui įvairiomis technikomis ir dekoravimui. Kalbėsime apie skirtingų glazūrų rūšis ir pagaminsime kiekvieną iš jų. Išanalizuosime šių glazūrų sudėtines dalis, jų reikšmę receptūroje. Kalbėsime apie glazūrų laikymą, dažymą, pagaminsime ir aptarsime Gourmet (šokolado pagrindu) glazūrą.



2024 03 07 Plikyta tešla - šu pyragaitis EGZOTIKA, ekleras ŠOKOLADINIS, ekleras AVIETINIS, Paris brest PISTACIJA. Pamokos kaina: 95 EUR

Taip, taip, subtilybių pilna plikyta tešla... Eklerai, plikyti pyragaičiai Šu su traškiu craquelin sluoksniu, plikyti žiedai – visa tai kartu su receptais šioje pamokoje.

Mokymų metu išmoksite:

  • paruošti tinkamos konsistencijos plikytą tešlą;

  • kaip plikyta tešla gali būti laikoma, šaldoma kaip pusgaminis;

  • parinkti tinkamą temperatūrą ir kepimo režimą plikytos tešlos gaminių kepimui;

  • įvairių ingredientų įtaką plikytai tešlai ir kaip juos tinkamai parinkti;

  • plikyto kremo paruošimo ypatumus;

  • plikytos tešlos gaminių padengimo glazūromis ypatumus.



2024 03 14 Trapi tešla - Tartaletė KARAMELĖ RIEŠUTAI, tartaletė RUDUO, kišas su lašiša ir brokoliais, sausainiai, Vamzdeliai CANONCINI. Pamokos kaina: 95 EUR

Tokia, iš pirmo žvilgsnio, paprasta, bet ne prasta! Kaip ją taisyklingai pagaminti? Kokią

techniką panaudoti? Kaip ją taisyklingai pritaikyti desertams?


Mokymų metu išmoksite:

  • dirbti su skirtingomis trapiomis tešlomis;

  • formuoti tartaletes;

  • kepti tartaletes be įdaro ir su įdaru



2024 03 21 Desertai indeliuose - Panancotta, Creme brulle, Egzotika ir šokoladinis. Pamokos kaina: 75 EUR

Nuostabus desertas šventiniam stalui.


Mokymų metu sužinosite:

  • kaip priderinti spalvas ir skonius;

  • kaip taisyklingai surinkti desertą ir kaip jį pateikti.



2024 03 27 Mielinė tešla - cinamoninės bandelės, Brioche pynė, mielinė Focaccia, Velykų boba. Pamokos kaina: 95 EUR

Kepiniai – atskira tema, kuri visuomet reikalauja atskiros išsamios analizės. Joje ypatingas kiekvienas elementas – naujai atrandame įvairių ingredientų ypatumus, tešlos paruošimo ypatumus.


Mokymų metu:

  • išmoksite ruošti įvairias mielines tešlas;

  • išmoksite nustatyti tinkamai paruoštos tešlos tekstūrą, kildinimosi stadiją, tinkamai juos iškepti;

  • susipažinsite su įvairių rūšių miltų ir mielių ypatumais;



2024 04 11 Keksai - apelsinų morkų, pistacinis, citrusinis, klasikinės madlenos. Pamokos kaina: 95 EUR

Iš naujo atraskite keksų pasaulį. Išmokite kepti skanius, drėgnus, pripildytus skonio ir tekstūrų

keksus.


Mokymų metu išmoksite:

  • paruošti tinkamos tekstūros keksų tešlas;

  • kepti keksus įvairiose formose (klasikinės, kekso formos su tūba, silikoninės);

  • įdaryti keksus;

  • paruošti Gourmet glazūrą ir ja padengti keksus;

  • tinkamai paruošti įvairias formas keksų kepimui;

  • darbo su formomis, kuriose yra tūba, ypatumus;

  • kaip tinkamai sirupuoti, šaldyti ir įdaryti keksus



2024 04 18 Sūrio pyragai - NY klasikinis, Baskų degintas cheesacake, nekeptas juodųjų serbentų, Mazaltov cheesacake. Pamokos kaina: 95 EUR

Kas nemėgsta sūrio pyragų? Manome, kad tokių žmonių tikrai nėra daug. Mokymuose - nuo klasikinio NY cheesecake iki labai įdomių tekstūrinių ir neįprastų sūrio pyragų.


Mokymų metu išmoksite:

  • paruošti tinkamos tekstūros cheesecake masę;

  • kepti cheesecake garų vonelėje ir be jos;

  • paruošti nekepamus cheesecake.



2024 04 25 Senoji nemirštanti klasika - Pavlova, aviečių zefyrai šokolade, trapūs žiedai, pyragas NAUJIENĖLĖ. Pamokos kaina: 75 EUR

Šioje pamokoje dar iki šiol nepraradę ypatingo populiarumo senosios klasikos desertai.


Mokymų metu išmoksite:

  • kaip teisingai pagaminti morengą ir kaip džiovinti morenginius gaminius;

  • kaip dirbti su agar agar, kaip teisingai pagaminti zefyrus;

  • trapios tešlos gaminimo ypatumus;

  • sviestinio kremo Šarlot gaminimo ypatumus.

 

Viso mokymų paketo (10 pamokų) suma 910 EUR.


Perkant visą paketą ir sumokant iš karto visą sumą, taikoma 20% nuolaida - paketo kaina 730 EUR.